24 løpere trosset været og la turen til Lindhøy søndag for å delta i den fjerde Tjømekarusellen i år. Faktisk hadde halvparten av de fremmøtte bosted utenfor kommunen. Det var tidvis sterk nordavind og relativt bløtt i flere partier av løypa, men dette la ingen demper på stemningen. Mulig det var oss i sekreteriatet som var mest preget av været, noe også bildekvaliteten i galleriet under tyder på.

 

Vi startet som vanlig opp med barneløpet, som denne gang besto av fire løpere. Gratulerer med innsatsen alle fire!

Fordelingen mellom junior og senior, samt mellom lang og kort løype, var denne gangen litt skjev. 3 stk løp kort løype, mens 17 løp de 6.1 km i lang løype. Eneste junior som deltok var Håkon Søderlind. Desverre satte en kneskade en stopper denne gangen, men i desember er det en ny sjanse, Håkon.

I kort løype kjempet Bente Larsen og Lise Bjørge om seieren i kvinneklassen. Det ble Bente som trakk det lengste strået i sekundstriden. Selv om Jan-Erik Bjørge var sikret seieren som eneste deltaker i herreklassen, ga han likevel alt og gjennomførte i fin stil.

Kirsti Johnsen kopierte prestasjonen sin fra det første løpet i Tjømekarusellen, og vant kvinneklasse i lang løype. Sluttiden ble på sterke 28.23. Nykommer Martine Hotvedt Aaberg knep andreplassen i en spennende spurtduell med Stine Søderlind. Beate Husby imponerte med ny personlig rekord i en løype som var betydelig tyngre enn tidligere i år. Synne M. Heimdal kom tidlig i mål, men kunne røpe at hun løp feil og hadde dermed tatt en liten snarvei til mål. Vi kan love bedre merking på det kritiske punktet neste gang.

I herreklassen var det Petter Sletten som kom først i mål på tiden 25.09. Med tanke på at han og kamerat Torbjørn Hotvedt Aaberg hadde løpt noen hundre meter for langt, var dette en knallsterk tid under disse forholdene. Caspar Rieber-Mohn kom på tredjeplass og kunne røpe at NY marathon satt ennå godt i bena. Ekstra takk til Caspar for god sportsånd da han fikk tetduoen Sletten – Hotvedt Aaberge på rett kurs igjen underveis i løpet.

Som tidligere nevnt, ble desverre kvaliteten på bildene denne gangen heller svak.  Fuktig vær og kalde fingre får ta litt av skylden, samt manglende multitask-evner. Vi håper på at vår faste klubbfotograf Stine er tilbake i desember og at undertegnede kan konsentrere seg om enklere oppgaver. Uansett, takk for innsatsen alle sammen. Den varmet godt i høstværet. (Publisert: 16.11.2014)

Se resultater her…