{flike}

2015 09 05 15.26.54 2Det er ikke noe poeng å bruke mye tid på værgudene, men kan bare slå fast at de var i usedvanlig dårlig humør lørdag. For med over 30 TLK-medlemmer i aksjon på Vestfolds mer eller mindre ukjente veier, ble dette en løpefest det var gøy å være med på.

I Vestfold Maraton kan man melde seg på i singelklasse (hel -og halvmaraton) eller i klasser der maratondistansen deles i 2, 4 eller 8 etapper. Innenfor hver av disse klassene deles det igjen inn i klasser for kvinner, menn og mix-lag. Med andre ord kan det nok ha vært litt kaotisk for en del tilskuere å holde oversikten når løpere med og uten stafettpinner kom halsende forbi. Kaotisk var nok også et stikkord i vekslingsfeltene, men jeg velger å kalle det sjarmerende kaos. Med biler parkert langs veien, biler kjørende i begge retninger, løpere som vekslet, løpere som varmet opp og noen som nærmest kastet opp etter målgang, ja da blir det fort litt uoversiktlig. Sånn sett ble overgangen stor etter kun noen hundre meter ut på etappen for de fleste. Der rådet rene Katthult-idyllen med kuer og endeløse jorder.

Tilbake til det sportslige og Tjøme Løpeklubbs bragder. TLK var nemlig representert i hele seks forskjellige klasser, tre singleløpere og 3 stafettlag.

I maraton, singleklassen for menn, gjorde Hans-Petter (Mitle) en strålende innsats og vant sin klasse. Totalt av alle deltakere ble han nummer to. I den svært kuperte løypa ble sluttiden sterke 3.09.54. Se resultater

På den halve distansen, stilte TLK med Håkon (Bull) og Tor Morten (Rindsem). Her ble det klasseseier på Håkon og Tor Morten fikk tredjeplass i sin klasse og ny pers på distansen. Gratulerer begge to!

I klassen Maraton 4 Etapper for menn, kunne TLK mønstre et slagkraftig mannskap. De to første etappene tok brødrene Henry og Bing (Kristiansen) seg av, deretter løp Flip (Visser) før ankermann Simon (Torseth) kunne spurte inn til en flott 2. plass. Det må nevnes at TLK også var representert på vinnerlaget i klassen med Bjørn (Skotte). Med andre ord, dobbeltseier!

I klassen Maraton 8 Etapper for kvinner, var som kjent TLK tittelforsvarer etter fjorårets bragd. I år ble det noe tøffere for jentene, men gjennomførte i flott stil inn til 4. plass og sluttiden 3.47.04. På laget løp følgende heltinner: Torild (Toresen), Hilde-Gunn (Opsahl Sorteberg), Cathrine (Bjørnestad), Stine-Mari (Gaberielsen), Kristine (Aabol), May-Lisbeth (Solheim Hansen), Ingeling (Bull Nesheim) og Beate (Husby). Spesiell heltinne: May-Lisbeth som løp et godt stykke med skade.

I herreklassen, Maraton 8 Etapper, gjentok laget prestasjonen fra fjoråret. Nok en gang ble det 2. plass, men fjorårets vinner Bryggebermen, ble ettertrykkelig slått med nesten 5 minutter. Vinneren i klassen, Trim Elite Stokke IL, var det lite å gjøre med…denne gangen. På herrelaget løp følgende helter: Stian (R. Pedersen), Ole (Auran), Stig (Eriksen), Geir (Vike), Marius (Frisli Jahre), Joakim (Skadal), Thomas (Skadal) og Daniel (Berg Eriksen).

Det siste TLK-laget som var i aksjon lørdag, deltok i klassen Stafett 8 Etapper Mix. Dette var den største av klassene med hele 64 lag på startstreken. Med god margin (22 sekunder) klarte vårt lag å havne på øvre del av resultatlista. Følgende heltinner og helter berget en flott 31. plass: Stian (Andersen), Jon Einar (Kristiansen), Arild (Sæhle), Hege (Sæhle), Roar (Almquist), Jeanette(Tranberg), Øystein (Granly) og Andrea (Storm-Syslak).

Selv om en del forståelig nok foretrakk en varm dusj og sofa etter løpet, valgte også mange å avslutte med en hyggelig samling på Peppes med pizza, gruppebilde og spretting av Champis. Takk for en flott dag på Vestfold veier!

Se reslutater her fra EQ-timing her…

Takk til alle som har bidratt med bilder til galleriet under. Vi har plass til flere hvis noen sitter på noen blinkskudd. Send dem til post@tjome-lopeklubb.no.