{flike}

hp tTLK hadde med 4 løpere i det nye terrengløpet EcoTrail Oslo. EcoTrail-konseptet ble utviklet i Paris og går ut på å blande by og natur. Løpet har en miljøvennlig profil. Mesteparten av løypa går i terreng, på sti og grusvei, men også noe innslag av asfalt. I Oslo kunne man velge mellom ultradistansene 80 eller 45 km, eller en mer human 18 km. TLK’s representanter var vår mest erfarne ultraløper Hans-Petter på 80 km, Geir på 45 km, og Beathe og Geir-Morten på 18 km.

Den lengste distansen (80 km) hadde start i sentrum og gikk nordover langs Akerselva mot Maridalen og Nordmarka, før løypa vendte sørover mot Holmenkollen og start for de som skulle løpe 45 km. Videre gikk løypa nordover mot Tryvann og Sørkedalen, og deretter sørover igjen til Fossum idrettsanlegg ved Bogstadvannet, hvor det var start for den siste distansen, 18 km. Fra Fossum ble det løpt sørover langs Lysakerelven til Lysaker og deretter bar det strake veien inn mot Oslo og målgang på «Sukkerbiten» ved Operaen.

Det meldes om knallvær og kjempestemning blant løperne til tross for tøffe løyper.

Hans-Petter løp 80 km på tiden 8 timer 20 minutter og 27 sekunder. For å sette det i perspektiv så tilsvarer det en snittfart på ca 62 minutter pr mil. Utrolig sterkt i et så langt løp med mye krevende terreng. Dette holdt til en flott 39.plass av 131 deltakere.

Geir løp den mellomste løypa 45 km svært godt og tilbakela distansen på 5 timer 3 minutter og 2 sekunder, trygt plassert på den øvre halvdelen av resultatlista blant 222 herrer som hadde valgt denne distansen.

Beathe og Geir-Morten hadde en intern fight om å komme først til mål på den korteste distansen. Etter litt veksling på hvem som ledet underveis var det til slutt Beathe som trakk det lengste strået og løp i mål på 1 time 38 minutter og 47 sekunder mens Geir-Morten fulgte 25 sekunder bak. Beathes tid holdt til en råsterk 13.plass av 206 kvinnelige løpere, mens GM kom på 34.plass av 171 herrer.

Hans-Petter og Geir-Morten hadde følgende å melde etter løpet:

HP: «Er kjempefornøyd!! Åpnet selvfølgelig alt for hardt i type sånn 4.40 fart og det gikk skikkelig fort frem til Vettakollen, men så blei det tungt i nesten 2 mil. Mye gåing, drikke, spise og litt seint tempo. Nede i Sørkedalen fikk jeg sveivet i gang ipoden, og det hjalp veldig. Så da ble det 5.30 fart innover til mål. Løypa var veldig fin. Opp Akerselva var veldig fint. God blanding av asfalt, grusvei, sti og singletrack. Oslo har mye mer potensial enn jeg var klar over. Hadde også 1900 høydemeter på klokka så det har gått mye oppover. Utrolig deilig å komme hjem igjen til pizza og et glass vin og full utflating!!!»

GM: «Mye tøffere start på løypa enn vi trodde på forhånd. Et teknisk krevende stiparti fra 4 km til 8-9 km gjorde det vanskelig å løpe fort. Overraskende mange små kneiker selv om det totalt sett er nedoverbakke fra Røa til Lysaker. Beathe åpnet hardt med 4.22 og 4.04, og jeg måtte jobbe hardt for ikke å havne for langt bak. Tok henne igjen etter ca 4 km og dro ifra på stiene ned mot Lysaker. Fra Lysaker og inn er det flatt og mulig å holde et godt tempo, men med ca null krefter gikk det tungt. Hadde et ok forsprang frem til ca 13-14 km, men så at hun kom stadig nærmere… Løp sammen fra ca 16-18 km, men måtte gi tapt de siste 900 meterne, helt tom for krefter. Stikk i strid med planen, det var jo jeg som skulle spurte ifra henne 🙂 Den store snakkisen i målområdet var at løypa nok var nærmere 19 enn 18. Folk flest hadde mellom 18,8 og 19,0 på klokkene sine. Alt i alt fornøyd med at beina holdt, og kun 25 sekunder bak fruen tar jeg som et stort skritt i riktig retning etter de 4 minuttene jeg var bak i Holmestrand i fjor :-)»

Publisert: 24.05.15