{flike}

IMG 3833Skrevet av Geir-Morten Hansen
Tjømekarusellen – 6.løp

Årets sjette løp i Tjømekarusellen ble arrangert i strålende solskinn på søndag. Over 30 små og store løpere fant veien til startstreken. Det må vi si oss godt fornøyd med på en dag der strandliv og øytur sikkert lokket for de fleste. Spesielt gledelig var det å se så mange barn på startstreken i barneløpet, ny deltakerrekord. Det var første gang med ny løype hvor barna kunne velge mellom å løpe én eller to runder á 350 meter inne på skoleområdet. Løpet ble preget av god innsats, flott løping og mange fornøyde deltakere.

Når det gjelder de litt større løperne så skulle det vise seg å bli en varm dag. God temperatur og lite vind kunne kanskje gi et lite forhåndshåp om rekordtider, men den trykkende varmen sørget nok for at pulsen lå noe høyere enn normalt, og dermed ble det tøft å holde farten oppe. Allikevel var det flere som trivdes i varmen og tok ansvar for at enkelte av løyperekordene ble senket også denne gang.

Debutant i Tjømekarusellen, Benedicte Germundson fra Heming IL, løp på 30.10 og sørget for ny juniorrekord i den lange løypa. Samtidig senket Andrea klubbrekorden (som hun hadde selv fra før) med over 2 minutter, til 35.25. Flott løpt av begge.

Blant de voksne, dvs den relativt omfattende «17+»-klassen, hadde vi hele 6 debutanter, 1 dame og 5 menn. Maren vant kvinneklassen på 27.33, 8 sekunder foran Beathe.

Av de som har løpt løypa tidligere var det én som perset i tillegg til Andrea. Morten Almquist løp på 26.21 og var 6 sekunder under sin forrige bestenotering fra oktober 2014. Men det var som nevnt flere debutanter, og den som løp raskest av alle var Øyvind Pedersen fra Tønsberg Triathlonklubb. 23.38 er den nest raskeste tiden som er prestert i denne løypa. Kun John Frisli Jahre har vært raskere med hittil overlegne 22.41. En annen debutant, Bjørn Skotte, som også er blant våre aller nyeste medlemmer, tok 2.plassen med 25.21. Også det en meget god tid i sommervarmen.

Morten A. og Beate Husby fortsetter sin imponerende fremmøtestatistikk og har nå 11 av 11 deltagelser.

I den korte løypa ble det enda en sekundstrid mellom brødrene Kristiansen. Henry slo Bing med ett fattig sekund i Kristinaløpet for en drøy uke siden, og jammen ble det ikke samme resultat denne gangen også. Bing satte riktignok inn en voldsom sluttspurt, men Henry klarte så vidt å holde unna. Hadde løpet vært 10-20 meter lenger vet vi neimen ikke hvem som hadde vunnet…

Raskeste jente var Nora Øyen som løp på 11.48 som er ny løyperekord. Til alt overmål senket Jeanette rekorden for senior til 12.02, og var dermed fjerde jente som presterte å senke en av løype- eller klubbrekordene. Tydelig at det er jentene som fungerer best under varme forhold.

Dere finner en bildeserie fra løpet nederst i artikkelen.

Se resultater fra Tjømekarusellen her…

Xreid Hardangervidda

Hans-Petter har, i år som i fjor, gjennomført ultraløpet Xreid Hardangervidda. Løpet var i år 128 km langt, og går fra Ustaoset via flere sjekkpunkter underveis (bl.a. Vemork på Rjukan) til mål på selveste Gaustatoppen. HP fullførte på 21 timer og 17 minutter og tok en sterk 11.plass i klassen for de som løp alene. (Man kan også stille som 2-mannslag). I denne artikkelen på Kondis.no finner dere mange flotte bilder fra løpet. Blant annet ser vi Hans-Petter på ingressbildet, og hvis dere scroller nedover kan dere se at det til og med ble tid til litt romantikk underveis…

Ironman 70.3 Haugesund

Vi har flere ivrige triatleter i klubben. Som mange allerede vet deltok Hilde-Gunn i Ironman 70.3 i Haugesund på søndag. Tallet 70.3 står for distansen i miles. 70.3 miles = 113 km. Dette fordeler seg på 1900 meter svømming, 90 km sykling og en avsluttende 21,1 km (halvmaraton) løping. Hilde-Gunn fullførte på 6 timer og 44 minutter, og tok en flott 7.plass i klassen som bestod av 19 deltakere. Hun var allikevel ikke helt fornøyd og melder allerede nå at denne tiden skal forbedres til neste år. Målet er under 6 timer.

Jessheim 6-dagers

Ellers i verden er Jan Alfred ute og løper (og løper og løper…). Løpet startet på søndag og har nå vart i ca 2 døgn. Jan Alfred har i skrivende stund løpt ca 207 km og ser ut til, uten at vi har snakket med ham, å være i rute til å nå målet om 600 (!) km. Vi kommer tilbake med mer…