IMG 6073{flike}

Vanligvis har været vist seg fra en hyggelig side når Tjømekarusellen arrangeres. Ikke i dag. Med til dels sterk vind og snødrev, ble dette en tøff utgave for de 16 fremmøtte løperne. To av disse deltok for første gang. Fordelingen på deltakerne var 3 i barneløpet, 3 i kort løype og 10 i lang løype. Lang løype var tilbake i sin vante trassè rundt Gon og Barkevika.

I barneløpet deltok nok en gang Hanne og Henning fra Hvasser. Siste deltaker var Sofie og hun debuterte i Tjømekarusellen. Super innsats på alle tre og flotte sluttspurter.

I kort løype stilte tre stykker til start. Morten var eneste mann og tok ikke overraskende hjem seieren i herreklassen. Cathrine og Jeanette kjempet om seieren i kvinneklassen og det var førstnevnte som hadde mest å gi i motvinden mot slutten.

De som løp den lengste løypa har nok vært ute på mer trivelige turer tidligere. Som en treffende sa: «Ned Goneveien fikk vi naturlig peeling» og en annen mente det blåste motvind fra alle kanter. Leif Sægrov hadde tatt turen fra Enebakk og i sin tredje deltakelse i karusellen, tok han hjem seieren etter et imponerende løp. Sluttiden ble sterke 24.13. Nærmest Sægrov kom Joakim Skadal, også han med en god tid i en tung løype; 25.28. Joakim har nok planer om å løpe betydelig raskere senere i år. I forkant av løpet mottok han prisen for fjorårets juniorrekord i samme løype. Ellers satte Georg ny personlig rekord med over minuttet.
I kvinneklassen deltok debutanten Sofie Steinsvik sammen med Beate og Lisbeth. Førstnevnte var ikke snauere enn at hun satte løyperekord med 26.11. Med tanke på værforholdene og at hun løp et lite strekke to ganger, er det en utrolig sterk tid. Vi gratulerer. Det må også nevnes at både Beate og May-Lisbeth satte solide personlige rekorder. Tydelig at de to har trent bra gjennom vinteren.

Løp 3 i Tjømekarusellen 2015 går inn i historiebøkene som en kald opplevelse, men om noen uker trår vi til igjen.

Se resultater her…

Publisert: 22.03.2015