{flike}
10km slve 2017 start

Den femte utgaven av Skjægårdsløpet Verdens Ende, ble arrangert søndag 11. juni. På grunn av de ustabile værforholdene den siste tiden, var det knyttet stor spenning til værgudenes humør på løpsdagen. Dessverre sto de opp med feil bein og gjennom store deler av dagen øste regnet ned. Dette bød på en del utfordringer for løpere, selgere, funksjonærer og publikum. Om slike forhold vanligvis gjør noe med folks innstilling skal være usagt, men på Verdens Ende og ute i løypa søndag, var i hvert fall stemningen preget av usedvanelig godt humør og stå-på-vilje. Beathe i sekretariatet sa det så treffende, «Jo dårligere været er, jo mer må vi smile». Og sånn ble det 🙂

Barneløpet
Første post på programmet var barneløpet. Totalt deltok det 25 spreke unger, de yngste helt ned i tidlig bleiealder. Løpet startet oppe ved nasjonalparksenteret og gikk ned til parkeringsplassen, før det ble løpt sydover på grusveien. Innsatsen var strålende og ved målgang på 1000-årstedet ventet en velfortjent medalje. Verdt å merke seg er at medaljen i barneløpet er akkurat den samme som alle de voksne får. Løper man Skjærgårdsløpet, så løper man Skjærgårdsløpet.

10 km
På den lengste distansen deltok 56 løpere. Denne løypetrassèn er til vanlig tøff nok, men på søndag gjorde værforholdene dette til en skikkelig kraftprøve for løperne. Spesielt krevende var nok strekningen over det berømte sauejordet eller det mer treffende navnet Hestehavna. Dette partiet besto stort sett av søle og høyt gress med en vanndybde på opptil 20 – 25 cm. Rapportene sier at alle løpere skal ha kommet seg over og i land på motsatt side. Av 23 kvinner var det Susanne Solberg Nilssen fra BUL som var raskest(44.11) og blant 33 herrer løp Øystein Anmarkrud, Tjøme Løpeklubb, fortest(35.45).

5 km m/tidtaking
62 løpere deltok på denne distansen. Også her var det krevende partier med søle og fuktig underlag, men gode svømmeferdigheter var ikke nødvendig. 32 jenter og kvinner viste flott innsats og kom i mål på Verdens Ende, raskest var Tjøme Løpeklubbs Maren Bonsaksen med tiden 22.05. Blant gutta og mannfolkene stormet Runar Sæther, Rye Sportsklubb, inn til bestetid på 16.44. Den forhåndsannonserte duellen mellom de to eneste løperne som har deltatt i alle Skjærgårdsløpene, Joakim Skadal og Caspar Rieber-Mohn, ble kanskje ikke så overraskende vunnet av Joakim. Caspar tok ikke det så tungt, han har nok konsentrert seg mest om rekruttering til Tjøme Løpeklubb den senere tiden og ble i tillegg møtt med bursdagssang da han passerte målstreken på Verdens Ende.

5 km trimklasse u/tidtaking
12 kvinner og 1 gutt deltok på distansen der trim og turopplevelsen i utgangspunktet sto i sentrum. Men vi kan vel si at Kevin Carlstedt på 10 år ikke helt hadde det i tankene da han stormet rundt løypa i imponerende fart. På grunn av sin unge alder sier Norges Friidrettsforbunds regler at offentliggjøring av tiden til Kevin ikke er lov. Neste år, Kevin 🙂 Etter humøret å dømme ved målgang, virket det som samtlige på distansen hadde hatt en fin tur til tross for ruskete vær.

1000-årstedet
Stemningen i målområdet trenger egen omtale. Her var det yrende liv i flere timer. Først kom alle løperne og hentet startnummeret sitt eller meldte seg på, alt tatt hånd om av et supert sekretariat som løste utfordringene med til tider vannrett regnvær og hagl. Da løperne kom i mål ble de tatt imot av blide medaljeutdelere som sørget for at samtlige deltakere fikk et flott minne rundt halsen. Etter at pusten var tilbake og pulsen hadde gått litt ned, vanket det vann fra damene på vannstasjonen og frukt fra Kiwi-teltet. Og ikke nok med det, jenter i 9. klasse ved Tjøme Ungdomsskole stilte med egen bobil-kiosk der det var imponerende stort utvalg, god service og strålende humør. Bobilen til Rognaldsen ble også et kjært tilholdssted for funksjonærer og medaljeutdelere når været ble i tøffeste laget.

Funksjonærene
Skjærgårdsløpet er et mosjonsløp for folk i alle aldre med ulike ambisjoner og mål, men det er i høyeste grad også et løp for alle som hjelper til på selve løpsdagen eller som har jobbet med planleggingen en stund. Takk til alle som stilte opp og utførte sin oppgave prikkfritt og med godt humør. Beklageligvis lå ikke forholdene helt til rette for en grillfest på Verdens Ende etter løpet, men neste år kan vi garantere fint vær og mange pølser på grillen 🙂

Utfyllende resultatliste: http://live.eqtiming.no/34432

Mange fine bilder finner du her: https://www.facebook.com/pg/sglve/photos

Vi sees igjen neste år!