{flike}

tk mai 2016
Mai-utgaven av Tjømekarusellen gikk av stabelen søndag 15. mai. Med sol og flotte forhold, fant mange veien til Lindhøy for å bruke formiddagen på løping. Spesielt mange barnefamilier hadde deltakere på ulike distanser. Totalt 40 små og store stilte på startstreken, en solid deltakerrekord i den 20. utgaven av karusellen siden starten i 2014.

Aldri før har det stilt så mange barn til start i Tjømekarusellen. Hele 13 løpere tilbakela 1 eller 2 runder rundt skolebygningen. I tillegg deltok 4 barn i kort løype. Stemningen i målområdet under barneløpet var upåklagelig. Alle fikk velfortjent jubel når de krysset målstreket. Masser av løpsglede og innsats gjorde det morsomt å være tilskuer. Vi minner om at alle barn som deltar i Tjømekarusellen gjennom året, vil få premie på løpeklubbens årsfest i januar.

I kort løype (2,25 km) deltok 4 barn og 4 voksne. Barna som fullførte var Marthine, Mathilde, Frida og Henning. Løpsretningen var for første gang snudd i forhold til tidligere utgaver. Istedenfor å starte ned mot Ormeletveien og avslutte ned forbi Tjømehallen til mål, startet løperne oppover forbi Tjømehallen til Solvangfeltet, og løp i mål nede fra bussholdeplassen og opp mot basketballbanen. Samme innløp som for den lange løypa. Debutant Hege Pedersen fra Tønsberg var raskest og løp på 9.18. På de neste plassene fulgte May-Lisbeth Hansen, Ellen Morgenstierne og Caspar Rieber-Mohn med Mari i barnevogn. Mari (10 måneder) var vel strengt tatt foran Caspar i mål. Om den «nye» løypa er raskere eller tyngre enn den gamle fikk vi vel egentlig ikke noe godt svar på da antall deltakere var noe lavt til å gi et godt svar. Det blir spennende å følge utviklingen fremover.

I den lengste løypa (6,1 km) var det 19 løpere som fullførte, 5 kvinner og 14 menn. I kvinneklassen var det Gunnhild Solli Haukaas (tid: 26.48) som var raskest, med Elisabeth Yoo-Mee Tjugen og Jeanett G. Johansen på de neste plassene. Gledelig med en debutant, Kaja Kjellesvik, som også tok del i en spennende spurtduell med Thomas Bjørnestad. Beate Husby stilte opp i sitt 19. karusell-løp! I herreklassen trakk Øyvind Pedersen (Tønsberg Triatlonklubb) det lengste strået. Med tiden 22.45, er han den nest raskeste i lang løype i karusellhistorien, kun 4 sekunder bak løyperekorden på 22.41. Bak Pedersen fulgte april-vinneren, Ole Kulbraaten (Tønsberg Friidrettsklubb) og John Frisli Jahre (rekordholderen i lang løype). Morten Almquist stilte i sitt 20. av 20 løp, fortsatt 100 % deltakelse, imponerende! Alfred Borgenvik og Lars Kyllo var debutanter blant herrene. I juniorklassen var det kun Bing Kristiansen som deltok. Han fullførte som vanlig i god stil og betryggende 10 sekunder foran far, Jon Einar.

Arrangørene fikk også kjørt seg litt i dette arrangementet. Med så mange deltakere og påmeldinger rett før start, fikk vi testet rutiner og prosedyrer på en litt annen måte enn tidligere. Kort oppsummert vil vi neste gang stille med et eget sekretariatsbord, raskere påmelding for barn og litt skrevet informasjon om betalingsmuligheter. Det tror vi vil senke stressnivået noe for administrasjonen og gi bra flyt i arrangementet. For dere som er opptatt av sånt, tidtakerutstyret fungerte strålende denne gangen 🙂

Vi vil benytte anledningen til å rette en stor takk til Tjømekarusellens nye startnummersponsor, Extra. Det er noe vi setter utrolig stor pris på da vi som er en lavbudsjettklubb er helt avhengige av gode samarbeidspartnere! Takk til Extra og Arild Sæhle!

Takk også til alle løpere og tilskuere for en flott dag!
Bilder fra løpet i bildegalleriet under. Fotograf for dagen: Beathe Skog Hansen.

Tjømekarusellen tar pause i juli. Neste karusell-løp blir 14. august.

Se resultater her…
Oppdatert adelskalender