{flike}

IMG 467220 små og store løpere stilte til start i den 8. utgaven av Tjømekarusellen søndag. Fint vær og bra løpeforhold gjorde det også mulig med noen svært gode resultater. Litt uvant var det at det var flest utøvere i den korte løypa, men det hadde nok også en sammenheng med noen tunge bein fra Oslo Maraton fra dagen før.

I barneløpet stilte Alva, Hanne og Siri-Emilie til start. På bildet ser vi Alva og Siri-Emilie som løp en runde. Hanne løp den dobbelte distansen. Løpsglede og innsatsen var det ingenting å utsette på. Alle tre hadde spart litt til en sluttspurt da heiagjengen i målområdet skrudde på volumet.

I den korte løypa (2.2 km) var det hele 5 barn under 12 år som løp. Samtlige gjennomførte i flott stil.

I kvinner senior stilte Beate(Husby) og Cathrine(Bjørnestad). Førstnevnte hadde gjennomført halvmaraton i Oslo dagen før og merket nok det. Viktigst var det at hun fortsatt har til gode å utebli fra en Tjømekarusell. Dette var karusell nr. 13 i rekken. Den andre deltakeren i klassen, Cathrine, virket veldig pigg allerede ved passeringen av gartneriet og holdt tempoet helt til mål. Det hele endte med klubbrekord på distansen. Sluttiden ble imponerende 11.26.

I herreklassen (senior) løp John (F. Jahre), Thomas (Bjørnestad) og Marius (F. Jahre). Sistnevnte tok det særdeles med ro siden hovedoppgaven for løpet var å lose to blad Reierstad trygt i mål. Og det klarte han fint. John derimot, hadde det særdeles travelt denne ettermiddagen. Til tross for halvmaratonen i Oslo dagen før, gikk han ut i et farlig høyt tempo. Av egen klokke kunne han lese at første kilometer gikk på 3.21. Med den noe tøffere andre kilometeren, skulle det vise seg at det ble en sekundstrid i forhold til Thomas (Skadal) sin løyperekord. Med en knallsterk sluttspurt, viste klokka 8.18 i mål og ny løyperekord med to sekunders margin. Gratulerer! Thomas løp Tjømekarusellen for første gang og som han sa: «Det ble personlig rekord». Med en nylig skade har det blitt lite løping i det siste for Thomas, så her har vi forventninger om nye rekorder i kommende løp.

I den lange løypa, var hele 5 av 7 debutanter i Tjømekarusellen. I kvinneklassen vant Caroline(Ebo) foran Hege(Movik) og Heidi(Haaseth). De to siste delte andreplassen etter eget ønske. I herreklassen løp Jan Kristian Johansen et knallsterkt løp og fikk sluttiden 24.16. Det er blant de raskeste løpene som er gjort i Tjømekarusellen på distansen. Morten(Almquist) var også i svært godt slag på søndag og satte personlig rekord med 25.45. Også Morten nekter å skulke en Tjømekarusell og har i likhet med Beate, gjennomført samtlige. På 3.plass i herreklassen kom Terje(B. Olsen). Han avsluttet dagen ved å krysse målstreken på originalt vis. Olav (Lian Nese) deltok også, men ønsket kun en rolig tur i finværet.

Nok en gang ble Tjømekarusellen en hyggelig opplevelse. Mange deltok for første gang. Noen kjempet mot egne og andres rekorder, noen kjempet bare mot seg selv. Uansett, alle ga tilskuere og arrangører mye spenning og glede på søndag.