5000m-menn2(Publisert 26.10.2014)
Ingen tvil om at værgudene var interessert i å vite hvem som skulle bli årets klubbmestere på bane i Tjøme Løpeklubb. I formiddagstimene på lørdag klarnet det opp over Nesskogen Idrettssplass, og kun med litt vind å skylde på, var forholdene gode for både sprint -og mellomdistanser. Lengste og siste distanse i arrangementet var 5000 meter, og her var det tydelig knyttet litt ekstra prestisje i herreklassen. Flere deltakere kom kun for å løpe den halve mila, mens andre oppholdt seg på banen hele dagen og ville få med seg flest mulige løp. Denne kombinasjonen av spesialister og all-roundere, er et godt bilde på at Tjøme Løpeklubb skal være for alle, med ulike ambisjoner og fokus. I tillegg fikk også barna med seg to distanser, 60 meter og 100 meter. Selv om tider ikke kan oppgis i offentligheten, kan vi likevel røpe at det går fort også for de yngste. Skumle utfordrere i klubbmesterskapet om noen år.

Nok prat rundt grøten, det som gjaldt var tross alt å komme seg fortest mulig fra start til mål i konkurranse med andre klubbmedlemmer. Det skulle også vise seg at noen svært ferske medlemmer tok godt for seg når tittelen «Klubbmester» skulle deles ut på de ulike distansene. Bare timer før start tikket det nemlig inn innmeldinger fra Kristine Aabol og Adrian Skarstein.

{flike}

 
1. distanse: 800 meter
1500m-kristine

«Den tøffeste distansen» betegnes åpningen av klubbmesterskapet. Om det var derfor flere vegret seg for deltakelse, skal vi ikke spekulere i. Det ble likevel spennende oppgjør.

I dameklassen deltok Beate (Husby) og Jeanette og dette utviklet seg til å bli et skikkelig drama. Kun 32 hundredeler skilte de to og det var Jeanette som gikk seirende ut av duellen. Dette skulle vise se å bare være forsmaken på spenning og dramatikk utover dagen. I herreklassen løp Geir-Morten inn som klubbmester foran Geir og Oscar. Dermed hadde Jeanette og Geir-Morten skrevet seg inn i klubbhistorien med gullskrift ved å bli de Tjøme Løpeklubbs første klubbmestere. Se resultater.

Barneløp: 60 meter

Frida, Henny Elise og Anna stilte opp på 60 meter. Topp innsats og full fres på alle tre.

2. distanse:200 meter

1500m-adrianEtter god svabring av Freddy i svingen, var banen klar for den nest korteste distansen for de litt større løperne. De åtte deltakerne fordelte seg med fire damer og fire herrer. Da passet det godt med et heat i hver klasse. Etter 800 meteren entret klubbens nyeste medlem, Kristine banen og hun imponerte stort med å løpe inn som klubbmester i kvinneklassen med tiden 30.62. I herreklassen skulle det bli mer dramatikk. Problemer med start og tidtakingen medførte at heatet måtte stoppes etter drøye 100 meter. Det var tydelig at noen av deltakerne hadde brent det meste av kruttet i dette forsøket og fikk store problemer i en problemfri start noen minutter senere. Adrian, klubbens nest ferskeste medlem, løp inn til seier på tiden 29.19. Det ble likevel hvisket høyt om på indre banen at mulig tittelen hadde havnet i Holeveien dersom første forsøk hadde gått helt inn. Uansett, Adrian tok sin første klubbmestertittel for dagen. Se resultater.

3. distanse: 1500 meter

Hele ni deltakere var klar for dagens lengste mellomdistanse, 1500 meter. Med tre og trekvart runde, er det klart at litt andre kvaliteter enn ren styrke og fart, er avgjørende. I kvinneklassen stilte fem deltakere opp og det var vinneren på 200 meter, Kristine, som løp raskest. Likevel var det kun 43 sekunder som skilte de fem, noe som gjorde det hele til et spennende løp for oss på indre bane. Beate H knep andreplassen foran Bente, mens både Jeanette og Cathrine fullførte i fin stil med sluttid under åtte minutter.


Historien gjentok seg i herreklassen ved at vinneren på 200-meter, Adrian, også her kom først i mål. Geir og Freddy hadde en flott duell om andreplassen der førstnevnte var tre fattige sekunder foran i mål. Oscar snek seg under sju minutter og var godt fornøyd med det. Se resultater.

4. distanse: 400 meter

Med et stadig voksende antall deltakere, var det nå ti stykker som deltok på 400 meteren. Fordelingen var også her jevn med fem damer og fem menn i hvert sitt heat. Kristine viste tydelig at400m-lise
hun har en fortid på friidrettsbanen og løp inn til sin tredje seier for dagen med sluttiden 1.18.44. Lise knep andreplassen etter en tøff duell med Jeanette.

Blant herrene kjempet Geir-Morten og Adrian om seieren. Det var sistnevnte som ble sterkest til slutt og knep dermed sin tredje klubbmester-tittel for dagen. Oscar tok tredjeplassen etter en intern familieduell mot onkel Jan-Erik. Geir Gjertsen fullførte på femteplass og hadde nok allerede begynt å glede seg til avslutningsdistansen en time senere. Se resultater.

Barneløp: 100 meter

På den lengste distansen for barna, stilte fem på startstreken. Med litt sur vind valgte noen å kle godt på seg, mens andre satset på å løpe seg varme. Uansett ga alle fem full gass og stormet i mål til heiarop fra den stadig økende tilskuermengden.

5. distanse: 100 meter

Da klokka tikket mot 13, hadde enda flere TLK’ere funnet veien til Nesskogen. Flere med ambisjoner på 5000 meter, tok også med seg 100 meteren som en del av oppkjøringen mot langløpet. I kvinneklassen stilte seks stykker til start i to heat. Igjen gikk seieren til Kristine og med flott sluttid på 14.41. Bak henne ble det mange tøffe oppgjør slik det ofte blir når kun en langside skal forseres.

1500m-freddy
I herreklassen var det Stian R.P. som var den raskeste og stormet i mål på 13.30. Hele åtte stykker deltok og kun hundredeler skilte flere av dem da de krysset målstreken. Mangel på spenning var det ingen som klagde på. Se resultater.

6. distanse: 5000 meter

Dagens siste distanse var også den lengste. Med tolv og en halv runde foran seg, var det nok noen som fryktet både blodsmak, svimmelhet og melkesyre over nakkenivå. Alle tolv deltakerne startet samlet og fordelte seg etterhvert utover hele banen. Noen kjempet mot andre, andre kjempet mot seg selv. Mange tilskuere ga oppmuntrende ord underveis. Alle vet hvor godt slike innspill gjør når tunnelsynet er godt etablert og pulsen beveger seg godt opp i rød sone.

I kvinneklassen deltok fire løpere og det var Beathe SH som var den raskeste. Sluttiden ble knallsterke 21.41. Beate H. og Jeanette løp sin 6. distanse for dagen og det er bare å bøye seg i støvet for den flotte innsatsen. Lise kom inn på tredjeplass bak Beate etter et jevnt løp og med god sekundering fra sin bedre halvdel.

1500m-jeanette
Det skal ikke stikkes under en stol at det var visse forventninger knyttet til 5000 meter for herrer. Caspar, Joakim, Ole Henrik og Stian RP hadde alle siktet seg spesielt inn på dette løpet på lørdag. Adrian ville også være med, men med fire distanser i bena var nok forventningen ikke like høye til fotballspilleren fra Kirkerønningen. Geir og Oscar var klar for sin 6. distanse for dagen og skal også ha en stor honnør for super innsats. Siste deltaker var Freddy, han så frem til en distanse der strekkrisikoen var nede på et akseptabelt nivå.

Selve løpet ble akkurat så spennende som vi hadde drømt om på forhånd. Adrian satte virkelig farge på konkurransen med å løpe i rene Sven Kramer-stil. Med plutselige rykk og showing ved rundepasseringer, var det nok flere som avskrev unggutten når de tøffe siste rundene gjensto. Den strake motsetningen var Joakim, han løp som en klokke med små fartsøkninger som fikk melkesyren til både Stian RP og Ole Henrik til å røre på seg. Også var det Caspar, da. Før start forsøkte han å overbevise oss om at det var New York Marathon neste helg som var fokuset, men vi begynner å kjenne han nå. Som vanlig var konkurranse-400m-geirinstinktet på plass og han slapp aldri Joakim mange meterne foran seg. Da siste runden gikk var det trekløveret Joakim, Caspar og Adrian som skulle gjøre opp om seieren. Adrian startet sluttspurten allerede 300 meter fra mål, men de to andre ga aldri opp. Etter en utrolig avslutning, holdt likevel Adrian unna kun sekundet før Caspar i mål og fem før Joakim. Takk for topp underholdning og høy puls også på indre bane. Se resultater.

Med 25 løpere i aksjon, strålende vær, spenning og topp innsats, må vi si at klubbens første mesterskap på bane, var en opptur. Neste år regner vi med at tilsvarende arrangement holdes da temperaturen er litt høyere. Frem til da kan alle klubbmesterne sole seg i glansen.

Stine SH knipset flittig under hele dagen og under kan du nyte blinkskuddene.