Kalhovd 73km6.juli 2014 {flike}

Av og til finner store idrettsprestasjoner sted, store prestasjoner som utføres av lokale helter.

I helgen har Hans-Petter Mietle, TLK-medlem og supersprek hardhaus, deltatt i Salomon Xreid Hardangervidda. XREID er et 123 km langt ultraløp med start på Dyranut i Eidfjord og målgang på selveste Gaustatoppen ved Rjukan i Tinn kommune. 123 km er i seg selv ekstremt nok, distansen er så godt som 3 maratondistanser på rad, og på veien skal løperne forsere totalt 4500 høydemeter og 3700 meter nedstigning. Det er sjekkpunkter underveis på Rauhelleren, Mårbu, Kalhovd og Rjukan. Den siste stigningen opp til Gaustatoppen følger ikke den vanlige turstien fra parkeringsplassen på Stavsro, men derimot opp vestsiden som er vesentlig brattere. Og som om ikke det var nok, i år blåste det i tillegg storm på toppen, med 4 grader og 5 meter sikt. Med andre ord et ultraløp av den helt ekstreme sorten.

I selve konkurransen kan man stille som team (2-4 løpere) eller alene. Hans-Petter løp alene så å si fra start til mål og uttaler at: «Man rekker å bli godt kjent med seg selv. Spesielt grusveien fra Kalhovd til Rjukan, som er på ca en maratondistanse, ble tilbakelagt gjennom natten, og det var virkelig en spesiell erfaring».

Det var 117 løperne som startet og 87 som fullførte. Hans-Petter var 36.raskeste løper blant herrene, og tar man i betraktning at det var en del som løp i team, så er det rett og slett en helt vanvittig prestasjon.

Vi lar Hans-Petter oppsummere helgen: «Alt i alt en super opplevelse, selv om beina er så hovne at skoene ikke passer, at jeg går som en pingvin og har vondt i nesten alle muskler. Men det var verdt det!!

Vi bøyer oss i hatten, tar av oss støvet, og lar oss inspirere til å kanskje løpe 1 eller 2 kilometer lenger på neste løpetrening. Eller…det må vi nesten se an…, men vi er inspirert i hvert fall 🙂

Se bildeserie fra ekstremløpet. (Noen av bildene er hentet fra kondis.no, samt arrangørens egen hjemmeside.)

{flike}