{flike}IMG 2535

Etter en pause på et år var det søndag 14. juni klart for den tredje utgaven av Skjærgårdsløpet på Tjøme. For første gang var det Tjøme Løpeklubb sto som arrangør. Nytt var også navnet, Skjærgårdsløpet Verdens Ende, dette med tanke på at det er der vi ønsker å arrangere løpet i fremtiden. Søndag viste Verdens Ende seg fra sin beste side, ser vi bort i fra noe sterk vind. De 77 deltakerne fordelte seg med henholdsvis 35 løpere på 5 km og 42 på 10 km. I tillegg stilte 16 barn opp i et eget barneløp som gikk av stabelen før de eldre skulle i ilden. Barna løp en sløyfe på ca 350 meter og ble tatt i mot på 1000-årsstedet med applaus og egen medalje.

Når det gjelder det sportslige så er alle de som kjempet i toppen av resultatlistene behørig omtalt i denne reportasjen på Kondis.no. Men søndagen handlet jo om så mye mer enn de som løp raskest. Som Fred Lebow, grunnlegger av New York City Marathon, har sagt: «In running, it doesn’t matter whether you come in first, in the middle, or last. You can say: ‘I have finished.’ There is a lot of satisfaction in that». På søndag var det mange som kunne være fornøyd med at de stilte til start, og fullførte.

Som arrangørklubb var det kanskje ingen overraskelse at vi hadde en stor TLK-gjeng på startstreken. Av 77 deltakere var hele 37 fra Tjøme Løpeklubb. Det var også hyggelig å se andre tjømlinger som stilte til start, samt en del som kom utenfra.

God rekruttering blant de yngste…

For å begynne med de yngste. I klasse G12-16 på 5 km var hele 5 av 7 deltakere TLK-medlemmer. De siste to var også tjømlinger, Håkon Søderlind og Magnus Eik, så det er tydelig at idretten og løpegleden står sterkt blant de yngste på Tjøme. Klubbens aller nyeste medlem, Linus Lo Presti, gikk ut i et forrykende tempo, men 5 km er langt og etter hvert var det andre som overtok. De fleste har nok allerede fått med seg at det var Joakim Skadal som vant klassen på en imponerende tid, foran enda et nytt TLK-medlem, Eivind Evjeberg Hansen som kom rett fra seier på 5 km på BDO-mila for et par uker siden. Yngstebror Skadal, Kristoffer, fulgte på tredjeplass etter et flott løp, kun 10 sekunder bak Eivind. Siste TLK-løper i klassen, Henning Husby Sørensen, gjorde det også godt, og spurtslo blant annet mamma Beate som hadde lagt konkurranseinstinktet til side for anledningen og valgte å løpe sammen med Henning. Både Linus og Henning er 11 år og løp i 12-16-årsklassen på disp, sprekt gjort.

I jenter 12-16 på 5 km var det ingen TLK-medlemmer, men flott løping av 3 tjømlinger, Jenny Søderlind, Erle Østby Widme og Albertine Storm-Syslak.

På den lengste distansen, 10 km, var det kun én deltaker i klassen for de yngste. Bing Kristiansen løp på 47:09 i en løype de fleste var enige om var kupert og utfordrende.

…men også de litt eldre ville være med

I klassene for de litt eldre ble det også utvist mye løpeglede og mange gode prestasjoner. Thomas Skadal nådde målet om sub 20 på 5 km og er i god rute foran Kristinaløpet neste lørdag. Ole Henrik Morgenstierne tok en flott 3.plass i klassen på 20:56 og Daniel Berg Eriksen fulgte like bak. Jan-Erik Bjørge ble spontanpåmeldt av sin bedre halvdel kun minutter før sekretariatet stengte og var sporty nok til å godta utfordringen. Jan-Erik og Lise løp i mål på lik tid.

I de to kvinneklassene på 5 km finner vi også massevis av TLK’ere på resultatlisten, altfor mange til å nevne alle. Vi må allikevel fremheve Maren Bonsaksen som gikk hen og vant hele løpet, og var dermed eneste TLK’er som maktet denne prestasjonen. De tre andre totalseierne for dagen, 5 km herrer og 10 km kvinner og herrer, gikk til løpere som kom utenfra, fra henholdsvis Skoppum, Drammen og Oslo.

Jeanette Tranberg nøt godt av norske regler for klasseinndeling og vant klasse K50+ selv om hun fortsatt har til gode å bikke 50…

På 10 km for herrer fant vi den største klassen for dagen, klasse M17-49. John Frisli Jahre hamlet nesten opp med vinneren, men var godt fornøyd med 2.plass og ny pers på 10 km med den sterke tiden 38:12, for øvrig ny klubbrekord på 10 km terreng. Nest beste TLK-løper var en utflyttet tjømling, Jan Alfred Borgenvik, nå bosatt på Råholt, men tilbake på Tjøme for å delta i Skjærgårdsløpet sammen med flere familiemedlemmer. Nestemann på lista var Caspar Rieber-Mohn på 41:09 og deretter finner vi TLK’ere nedover på resultatlisten som perler på en snor.

I klasse M50+ hadde vi også flere deltakere, og alle plasserte seg fint tidsmessig mellom 40 og 50 minutter. Best var Stig Eriksen på 43:56, totalt 2.plass i klassen.

Blant jentene som løp 10 km hadde vi faktisk «bare» to deltakere. Beathe Skog Hansen løp på 45:29 og tok dermed 2.plassen totalt, kun 8 sekunder unna seieren i løpet. Og Cathrine S. Bjørnestad som våknet på søndag med en uggen kropp, tett i brystet, sår i halsen, men bestemte seg likevel for å gjennomføre, og kan si seg godt fornøyd med en fin gjennomføring.

Ut i fra tilbakemeldinger etter løpet og ingen klager, kan vi konkludere med at Skjærgårdsløpet Verdens Ende 2015, var vellykket. Fortjenesten for dette har ikke minst de mange funksjonærene som stilte velvillig opp, loset løpere gjennom løypa, tok tiden og ellers bidro der det var behov underveis. Vi gleder oss til å se dere igjen neste år.

Under finner dere et lite bildegalleri fra arrangementet, og skulle du ikke finne deg selv der så kan du alltids sjekke her i stedet.