IMG 1957{flike}

Det var med andre ord et lite jubileum i går, da Tjømekarusellen ble arrangert for 10. gang siden oppstarten i august i fjor. 24 små og store løpere fant veien til Lindhøy og løpet ble et jubileum verdig. Gledelig var det at så mange barn med stor løpeglede og innsats var med.  Blant ungdommen og voksne ble det vist mye god form og mange løp fort. Rekorder ble satt, både personlige og i ulike løyper. Og ikke minst var det mange som hadde kommet for å se på og bidra med gode heiarop. Uten noen offisielle tilskuertall, så tror vi dette må ha vært rekord der også.

I barneløpet på 800 meter, deltok syv barn. Det var ingenting å utsette på innsatsen og mye heiarop i målområdet ga nok ekstra energi. På grunn av trafikk ved gartneriet og en litt psykisk tung Doktorvei, vil løypa endres noe til neste Tjømekarusell i juli (i juni er det Skjærgårdsløp på Verdens Ende). Løypa i juli vil krysse målområdet oftere og dermed bli mer publikumsvennlig og forhåpentligvis gi mer inspirasjon for barna.

I den korte løypa stilte ni på startstreken. Av disse var hele seks barn (noen som også løp barneløypa). I kvinneklassen kjempet Synne og Jeanette om seieren, og det var sistnevnte som trakk det lengste strået denne gangen. Jeanette var forøvrig kun 18 sekunder bak løyperekorden til Bente Larsen. Blant voksne menn var det kun Thomas som løp kort løype, men det gjorde han til gjengjeld styggfort. Med en fantastisk sluttspurt klarte han å senke Caspars løyperekord med fattige 3 sekunder! Det blir spennende å se hvem som løper kort løype neste gang…

Denne gange ble lang løype gjennomført av elleve løpere. Det var gode forhold med passe temperatur og lite vind. På resultatlista viste det seg med rekordras og lette bein. Andrea (Storm-Syslak) debuterte i Tjømekarusellen og satte ny juniorrekord for jentene. Bra jobba! For de litt eldre jentene, var det kun Beate som stilte denne gangen. Hun var ikke snauere enn at hun satte personlig rekord. Vi synes det var en fin måte å feire sin 10. deltakelse i Tjømekarusellen på. Ni menn på lang løype utgjorde den største gruppa denne gangen og fra første meter ble den anført av John (Frisli Jahre). Med fokus på bakkeløping og langkjøring den siste tiden, var han usikker på tempoformen. Det var helt uten grunn. Med den knallsterke sluttiden på 22.41, så smadret han sin egen løyperekord med minuttet. Imponerende! Nærmest raketten fra Herstad, fulgte Ole Henrik og Caspar. Førstnevnte satte personlig rekord og sistnevnte personlig rekord med barnevogn! Fort unna gikk det også med resten av feltet, der Øystein (Granly) også satte personlig rekord. Far og sønn Halvorsen løp lang løype for første gang. Jørgen valgte en noe kreativ avslutning på løpet og ga tidtakerne en overraskelse. Da var det vel Arvid som vant familieduellen? Vi må også nevne Gunnar Nordhus, bergenser, med hytte i Stavern. Han valgte å ta turen til Tjøme for å delta søndag. Det synes vi var flott!
Publisert 25. mai 2015

Les resultater her…

Se bilder under fra løpets fotograf, Beathe (Skog Hansen):