IMG 9369{flike}
Over 25.000 løpere fant veien til hovedstaden og deltok i Oslo Maraton lørdag. Med distanser på 10 km, halv – og helmaraton, var det noe for enhver smak. Fra Tjøme Løpeklubb deltok elleve forventningsfulle løpere. Anne-Sofie, Caspar, Stian RP, Daniel og Simon løp helmaraton. Beathe, Tor Morten og Petter tok seg gjennom halvmaraton, mens Jeanette, Geir-Morten og undertegnede deltok på 10 km for Grete (Waitz). I tillegg hadde vi med klubbfotografen Stine. Med enormt mye publikum og antall deltakere i løpene, var det en overveldende opplevelse. Litt kø -og slalomløping ble det nok for de fleste, men sånt hører med når slike massemønstringer arrangeres.

Foto: Stine Skog Hansen

Helmaraton

Det var fantastisk med fem deltakere fra TLK i helmaraton. Hele løpet gikk i sin helhet Oslos gater og med folk stort sett heiende rundt hele løypa, var opplevelsen stor. Anne-Sofie, som har erfaring fra diverse maratonkonkurranser, likte traseen godt og gjorde unna de drøye 42 km på imponerende 3.23.01, noe som holdt til 6.plass i klassen. Blant gutta satte Caspar (3.34.41) og Stian RP (3.37.52) nye personlig rekorder og var selvfølgelig strålende fornøyd. Caspar var glad for sterke bein og fantastisk support underveis.

Halvmaraton

Beathe, Tor Morten og Petter løp halvmaraton. Med utrolig mange deltakere på distansen, var det litt av et syn og se mengden bevege seg gjennom gatene. Det bød selvfølgelig på noen utfordringer dersom egen fart var større enn de rundt. En som tydelig opplevde dette var Beathe. Hun minnet mest om en slalomløper da hun feide forbi rådhuset etter 8 km på en knallsterk passeringstid som nesten bekymret mann og barn. Vi fikk også et glimt av Petter på samme passeringspunkt og som bildet over viser, var han i strålende løpehumør. Sistemann på halvmaraton var Tor Morten. I siste bakken ned mot mål var fortsatt smilet på plass. Om det skyldes entusiastisk publikum eller at målseilet var befriende nære, skal vi ikke si for sikkert. Sterk innsats var det uansett på alle tre.

10 km for Grete

De siste tre fra TLK som deltok i Oslo, løp 10 km. Det ble et flott løp der Jeanette satte ny personlig rekord med 10 minutter(!). Det er ikke mindre en imponerende. Tydelig at trening i sommer og høst har gitt veldig gode resultater. Geir-Morten imponerte med en tid nær 45-tallet. Han manglet litt på å ta ut alle krefter, men det kommer sikkert på Hytteplanmila om en måned. Undertegnede løp for første gang en hel mil i en konkurranse. Det var en flott opplevelse å gjennomføre Oslo Maraton med så mange folk i og rundt løypa. At det stort sett er slitsomt og vondt, blir veldig fort glemt når man krysser målstreken. Må også si at det å delta sammen med andre i klubben, er å anbefale. Å få heiet og bli heiet på, gjør noe med motivasjon og opplevelse.

Se resultater her…