16.august 2014 {flike}

bt6At triathlon er på fremmarsj i Norge kan det ikke lenger herske noen tvil om. Gigantsøknad på startplassene til årets Norseman, flere triathlon som fulltegnes på rekordtid, ny deltagerrekord i Gråtassen Triathlon for 2 uker siden og ny deltakerrekord i G-Sport Tønsberg By Triathlon i dag.

Tjøme Løpeklubb stilte med både deltagere og funksjonærer til dagens arrangement i Tønsberg sentrum. Funksjonærene gjorde som forventet en aldeles strålende innsats, men det er allikevel deltagerne som skal ha mesteparten av skryten etter dagens kraftanstrengelser. Firkløveret Caspar, Hans Martin, Henry og Bing, altså de samme fire som deltok i Gråtassen for 14 dager siden, sto igjen på startstreken for å forsvare klubben i sitt hjerte. Dvs Caspar representerte egentlig Tønsberg Triathlonklubb, vi tipper det var kun av formelle årsaker siden han startet i NM og visste at siden Tjøme Løpeklubb ikke er medlem i Norges Idrettsforbund så kunne han ikke ha blitt «gyldig» Norgesmester (om han skulle råke til å gå til topps, red.anm). Håpløse regler, men sånn er det nå engang…

Det ble ikke Norgesmestertittel på Caspar, men det ble en solid ny pers, og ny klubbrekord på sprintdistansen for Tjøme Løpeklubb, og det etter en lengre vei til skiftesonen, og muligens tøffere forhold under svømmingen, enn i fjor. Svømmetidene til de beste var nemlig 2-3 minutter svakere enn i fjor. Denne tiden måtte det kompenseres for, og en sykkeletappe i underkant av 35 minutter og et avsluttende 5 km-løp på 19:38 er en imponerende kompensasjon i så måte. En solid 33.plass blant herrene i NM er heller ikke å forakte. Hatten av for Caspar!

De tre andre er førstereisgutter i Tønsberg Bytri-sammenheng, men ikke snauere enn at de også gjorde seg godt bemerket. Både Bing (14) og Henry (snart 16) er egentlig for unge til å være med (yngste klasse er 17-19), så bare det å stille opp i dette selskapet er godt gjort. For ikke å snakke om Hans Martin (snart 18) som klinket til med en fantomtid på løpingen, 19:26, og 12 sekunder bedre enn Caspar! Ikke at vi teller sekunder i Tjøme Løpeklubb, men sterke prestasjoner skal alltid få den heder og omtale de fortjener!

Avslutningsvis ønsker vi å gratulere arrangøren av G-Sport Tønsberg By Triathlon med et flott arrangement, en fantastisk ramme og en herlig dag i Tønsberg sentrum. Neste år stiller Tjøme Løpeklubb garantert med flere deltagere, og kanskje også noen funksjonærer om det skulle være behov for det 🙂

Under: Se bilder av spreke løpere, blide løypevakter, og fornøyde TLK’ere etter målgang.

{flike}

bt2bt3bt4bt5bt1