6446

Gøteborgsvarvet arrangeres lørdag 19.mai 2018. Distansen er halvmaraton (21,1 km). (Pluss barneløp og diverse kortere distanser for barn og ungdom.) For voksne er det kun halvmaraton.

Gøteborgsvarvet (link her) er verdens største halvmaraton med over 60.000 deltagere. Det er musikk hele veien langs løypa, og generelt fantastisk stemning. Man kjører gratis på kollektiv transport hele helgen hvis man har billett til løpet.

Som mange er klar over er fredag 18.mai "inneklemt" fredag, og noen har kanskje mulighet til å ta seg en ekstra fridag? I tillegg er det 2.pinsedag på mandag, så dette kan bli en fin langhelg for mange.Trening frem mot løpet

Med god planlegging og gode forberedelser vil veldig mange være i stand til å løpe halvmaraton i mai 2018, hvis man ønsker det :-)

I løpet av vinteren og våren kommer vi til å gjennomføre et treningsprogram som vil sette oss i stand til å løpe 21 km den 19.mai. Vi øker distansene pent og pyntelig, og det vil være plenty av tid til å komme seg i brukbar form.Hotell

Valgfritt, men vi har valgt Gothia Towers som "klubbhotell". Pga stort trykk i Gøteborg den helgen kan det være smart å være tidlig ute med hotellvalg.

Vi har reservert 10 rom, hhv 6 dobbeltrom, 4 enkeltrom, 2 trippelrom og 1 familierom. Gi beskjed om du ønsker ett av disse. Vi har reservert fra fredag 18.mai til søndag 20.mai, men det er mulig å endre dette helt etter eget ønske:

Pris pr natt er hhv 2040,- for dobbeltrom, 1840,- for enkeltrom og 2690,- for trippelrom og familierom (2 voksne + 2 barn). Prisen er inkl frokost.

Dobbeltrom 1: Reservert
Dobbeltrom 2: Reservert
Dobbeltrom 3: Ledig
Dobbeltrom 4: Ledig
Dobbeltrom 5: Ledig
Dobbeltrom 6: Ledig

Enkeltrom 1: Reservert
Enkeltrom 2: Reservert
Enkeltrom 3: Ledig
Enkeltrom 4: Ledig

Trippelrom 1: Reservert
Trippelrom 2: Reservert

Familierom 1: Reservert

PS! Synes du dette er i dyreste laget er det fritt frem å finne hotell på egen hånd. Vi finner uansett et sted hvor vi samles til hyggelig løpsbankett lørdag ettermiddag etter løpet. En liten samlingsstund kvelden før hører også med.

PPS! Hvis "ditt ønske" allerede er reservert i listen over, ta kontakt med oss eller hotellet og sjekk om de har flere ledige rom. Vi har ikke fått noen spesialpriser så det er ikke nødvendig å referere til et felles bookingnummer. Husk at to single også kan gå sammen om å booke et dobbeltrom, og på den måten få "halv pris".


Seeding

Det er mange løpere, mange startpuljer, og jo tidligere man melder seg på, desto "bedre" startpulje får man (les: man starter lenger frem i feltet). Puljeplassering avhenger nemlig av påmeldingstidspunkt, så det kan jo være noe å tenke på. Påmeldingen åpnet 1.juni, og mange har allerede begynt å melde seg på.

En annen måte å "avansere" i startpuljesystemet på er å løpe et hvilket som helst halvmaraton (eller maraton) i godkjent løype med godkjent tidtaking - på tidene som er nevnt under, og sende inn resultatet til arrangøren. Da flyttes man fremover i startfeltet. Både Oslo, Amsterdam og veldig mange andre løp gir muligheter for en slik seeding. (Merk at Holmestrand neste år er for sent, men ÅRETS Holmestrandløp kan derimot brukes!)

Når det er sagt så startet Line Yvonne langt bak i feltet i årets Gøteborgsvarv, og opplevde ingen problemer med kø eller hindringer underveis i hennes tempo. Men greit å tenke på om du ønsker å løpe "fort". La oss si raskere enn 1 t 45 min, da bør man kanskje vurdere seeding.

Utdrag fra seedingreglene:
"Halvmaraton och maraton
Löpare som sprungit ett sanktionerat maraton- eller halvmaratonlopp under tidsperioden 19 mars 2017 till 25 mars 2018 kan ansöka om separat seedning om du sprungit på följande tider:

– Halvmaraton, snabbare än 1.45.00h
– Maraton, snabbare än 3.50.00h. Multiplicera tiden med 0.46
Jämför din tid med tabell A här intill för att få en indikation på vilken startgrupp du kan komma att placeras i. Skicka kopia av resultat (från resultatlistan: diplom, tidningsurklipp eller en www-länk) till Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. senast den 25 mars 2018."

Mer om seeding her: Seedingregler


Publisert: 18.06.2017

Arkiverte nyheter