{flike}

Vi har inngått en avtale med Idrettslaben på Høgskolen i Sørøst-Norge (campus Bakkenteigen) vedrørende testing av maksimalt oksygenopptak og laktatprofil. Dette er tester som kan gi objektive svar på nåværende treningsstatus, men også for å se at treningen man nedlegger går i riktig retning. I sistnevnte tilfelle vil man evt måtte ta en ny test etter noen uker for å sjekke fremgang/status.

Maksimalt oksygenopptak

Testen for maksimalt oksygenopptak er selve basistesten for utholdenhetsidrettene. Test av maksimalt oksygenopptak er et drag på tredemølle med maksimal innsats, som normalt tar mellom 5 og 8 minutter.

Les mer om testen her.


1998040
Maks O2-testing

Ved grupper på minimum 6 personer er prisen 450,- per test. Dette er en pris som ligger godt under prisene andre aktører på dette markedet opererer med. (Normal pris v/ f.eks Løplabbet er 700 kr).

Laktatprofil

Melkesyreterskel eller anaerob terskel (AT) er det den høyeste pulsen du kan ha i en bestemt aktivitet uten at du får opphopning av melkesyre og stivner. Når du trener på terskel fjerner kroppen like mye melkesyre som den produserer.

Etter hvert som du blir bedre trent kan du løpe raskere og på høyere puls uten at du får melkesyre. Med riktig puls kan du altså trene deg til høyere terskelfart. En melkesyreprofiltest forteller deg mer om dine intensitetssoner og dermed også hvilken puls du bør ligge på dersom målet er å forbedre melkesyreterskelen din.

Laktatprofil er en mer tidkrevende test enn maks O2. Man løper med stigende fart på tredemølle og måler laktat (melkesyreverdi) med jevne mellomrom. Intensiteten økes til du kommer over melkesyreterskel og på den måten har funnet din terskelfart.

2013121809160162107
Testing av melkesyreterskel

Les mer om testen her.

Her er nok det enkleste å booke tid alene og gjennomføre testen på egen hånd. Da henviser dere bare til avtalen med Tjøme Løpeklubb og dere vil få 20% av standardprisene (ikke studentprisene) listet opp på usn.no/idrettslab.

For enda lavere pris går det an å avtale tid som gruppe på 6 personer. I disse tilfellene setter man opp et tidsskjema slik at ikke alle kommer til lik tid og sistemann må vente i fire timer. Litt mer organisering, men gi beskjed hvis dette er ønskelig.


Priser:

Ved testing av enkeltperson: 20% av standardpris, dvs:

- Maks O2-opptak: 560 kr (normal pris 700 kr)
- Oppfølgingstest (etter f.eks 12 uker med trening): 440 kr (normal pris 550 kr)

- Laktatprofil: 760 kr (normal pris 950 kr)
- Oppfølgingstest (etter f.eks 12 uker med trening): 640 kr (normal pris 800 kr)

Ved testing av grupper på minimum 6 personer:

- Maks O2-opptak: 450,- per test
- Laktatprofil: På forespørsel

Publisert: 02.10.2016

Arkiverte nyheter